Berichten

In het voorjaar weer water!

20 januari 2020

Watervoorzienng is belangrijk op de begraafplaats. Van oudsher was er een handpomp. Regelmatig haperde het mechaniek en werd deze weer gerepareerd. in het droge jaar 2019 werden vele pogingen gedaan om de pomp te redden. Dit is niet gelukt en een nieuw gat is geslagen en dit voorjaar wordt er een nieuwe pomp geplaatst. Koop Reynders, een van de vrijwilligers die hier hard aan heeft gewerkt doet verslag.

 

In 2019 moeten we afscheid nemen van onze mooie klassieke pomp op de begraafplaats. Halverwege de zomer knapt een cruciale kabel, die de zuiger van de pomp bedient, die op ca. 10 meter vast zit. Vrijwilligers doen vele pogingen om de oude zuiger naar boven te halen, opdat we de kabel kunnen herstellen. Het lukt niet. Ook niet met hulp van buiten. Het bestuur geeft dan de ruimte om een nieuwe put te slaan en een nieuwe pomp te plaatsen. In ons netwerk van de vrijwillige onderhoudsploeg vinden we het juiste bedrijf om dit te doen.

De nieuwe put is geslagen en de pomp komt eraan. 2020 wordt dus het jaar van een nieuwe en goede watervoorziening op de begraafplaats. Nog even en het probleem is opgelost!